FAQ & Help

Wat is Wishbob?

Met de online verlanglijst van Wishbob kan je wensen en geschenkideeën verzamelen en deze naar behoefte delen met familieleden, vrienden en kennissen.

Is Wishbob gratis?

Ja, onze Wishbob is gratis beschikbaar voor u en de mensen met wie u hem deelt.

Moet ik me aanmelden?

Nee, met een e-mailadres kun je een verlanglijstje aanmaken zonder verdere persoonsgegevens te verstrekken. Het is niet nodig een wachtwoord in te voeren. Je kunt meerdere verlanglijstjes maken met één e-mailadres.

Hoe maak ik een verlanglijstje?

Je maakt je verlanglijstje met een e-mailadres en enkele andere gegevens.

 • Naam: Deze wordt weergegeven in de banner van je verlanglijst, bijvoorbeeld "Daan de Jong" of "Lieke en Arjen".
 • E-mail: De link naar je verlanglijstje wordt naar dit e-mailadres gestuurd. Bewaar de e-mail of sla de link op!
 • Titel van het verlanglijstje: Deze wordt weergegeven in de banner van je verlanglijstje, bijvoorbeeld "We gaan trouwen" of "Rubens verlanglijstje voor zijn 10e verjaardag".
 • Datum: Dit is optioneel en wordt weergegeven in de banner van je verlanglijst. Het is meestal de dag waarop het evenement wordt gevierd.

Kan ik mijn eigen ontwerp maken voor mijn verlanglijst?

Ja, je kunt het ontwerp van je verlanglijstje personaliseren!

 • Wanneer je jouw lijst maakt, selecteer je een persoonlijke titel. Deze wordt weergegeven in de banner van je verlanglijst.
 • In het "Gelegenheden tekst" veld kun je een persoonlijke boodschap achterlaten voor je familie en vrienden. Als je geen tijd hebt om je eigen tekst te schrijven, kun je kiezen uit een aantal suggesties.
 • Voor het visuele ontwerp van je verlanglijstje kun je een bannerafbeelding uploaden die bij de gelegenheid past. Je kunt ook een banner kiezen uit een groot aantal sjablonen.
 • Als je jouw verlanglijstje een persoonlijk tintje wilt geven, kun je een profielfoto uploaden.

Wat schrijf ik in de gelegenheden tekst?

Met een paar persoonlijke woorden kun je de ontvanger van je verlanglijstje laten glimlachen of aan het denken zetten. Je kunt ze ook gewoon bedanken, bijvoorbeeld voor hun vriendschap of voor hun felicitaties bij de geboorte van je kind. Als je niet genoeg tijd hebt om je eigen tekst te schrijven, kun je bij Wishbob kiezen uit een aantal voorgestelde teksten.

Kan ik een wens toevoegen aan mijn lijst?

Ja, je kunt elk cadeau dat je maar kunt bedenken op je verlanglijstje zetten!

 • Producten en vouchers van talloze online winkels kunnen aan je verlanglijstje worden toegevoegd met slechts één klik.
 • Je kunt handmatig wensen van elke online winkel en elke fysieke winkel aan je lijst toevoegen.

Is er een zoekfunctie voor cadeaus in de verlanglijst?

Ja, je hebt de optie om op Amazon te zoeken naar cadeaus op je verlanglijst.

Kan ik items van online winkels met één klik toevoegen aan mijn verlanglijstje?

Ja, er zijn verschillende mogelijkheden.

Op je pc of laptop kun je de Wishbob knop of de Wishbob browser extensie gebruiken.
Op je mobiele telefoon of tablet raden we je aan de Wishbob Android-app of de Wishbob iOS-app te downloaden. Hier kun je de Shop Browser of de deelfunctie van je internetbrowser gebruiken om uw wensen eenvoudig op te slaan.

Wat is de Wishbob knop?

Met de Wishbob knop kun je automatisch items uit elke online winkel toevoegen aan je zoeklijst met alle informatie (productnaam, prijs, afbeelding, enz.). Als je meerdere zoeklijsten hebt gemaakt, wordt het item toegevoegd aan de zoeklijst die je het laatst hebt gebruikt. Als je deze functie op je pc of tablet wilt gebruiken, sleep je de knop van je zoeklijst naar de favorietenbalk. Als je vervolgens in een winkel een geschikt artikel vindt, klik je gewoon op de Wishbob knop.

Wat is de Wishbob browser extensie ?

Als je de Wishbob browser extensie (Chrome of Firefox) installeert, kun je - net als met de Wishbob knop - met één klik items uit een willekeurige winkel toevoegen aan je zoeklijst. Als je meerdere zoeklijsten hebt gemaakt, wordt het item toegevoegd aan de zoeklijst die je het laatst hebt gebruikt.

Is Wishbob ook beschikbaar als app?

Ja, hieronder vind je de downloadlinks.

Voor Android smartphone en tablet:
Google Play Store Logo

Voor iPhone en iPad:
Apple App Store Logo

Voor Huawei smartphone en tablet:
Huawei AppGallery Logo

Hoe kan ik inloggen op mijn verlanglijst via mijn mobiele telefoon?

Heb je een verlanglijst gemaakt op je pc of notebook en wil je deze verder bewerken op je mobiele telefoon? De snelste manier om je verlanglijst te openen op je mobiele apparaat is met je QR-code. Je vindt deze in de zoeklijst onder de banner. Klik op de knop "Inloggen op de smartphone" en scan de QR-code.

Deze QR-code is niet dezelfde als de QR-code die je gebruikt om je verlanglijstje te delen met je familie en vrienden.

Wat is de makkelijkste manier om wensen toe te voegen in de Wishbob app?

Je hebt de volgende mogelijkheden om met één klik geschenkartikelen aan je verlanglijstje toe te voegen:

Hoe kom ik bij mijn verlanglijstje als ik het wil bewerken?

Wanneer je jouw verlanglijstje aanmaakt, wordt er een link gegenereerd. Deze link zal je in een e-mail worden toegezonden, die je moet bewaren. Je kunt deze link gebruiken om je verlanglijstje te allen tijde aan te passen. Als je de e-mail met de link niet ontvangt, controleer dan uw spam-map.

Je kunt je verlanglijstje ook raadplegen via de „Verlanglijstje Overzicht“ onder "Mijn Wishbob". Als je deze functie wilt gebruiken, moet je jouw e-mailadres eenmaal bevestigen op elk apparaat (bv. PC, smartphone, tablet) dat je wilt gebruiken.

Hoe kan ik meerdere verlanglijstjes beheren?

Als je met één e-mailadres meerdere verlanglijstjes hebt aangemaakt, kun je deze via het „Verlanglijstje Overzicht“ onder "Mijn Wishbob" bereiken. Hiervoor moet je jouw e-mailadres eenmalig bevestigen in het Verlanglijstje Overzicht op elk apparaat (bijv. pc, smartphone, tablet) dat je wilt gebruiken. Je kunt ook via sociale media inloggen als je jouw verlanglijst hebt gemaakt met een bijbehorend e-mailadres.

Op het tabblad "Mijn verlanglijstjes" worden alleen de verlanglijstjes weergegeven die je met hetzelfde e-mailadres hebt gemaakt.

De Wishbob-verlanglijstjes van familieleden en vrienden worden opgeslagen in het tabblad "Andere verlanglijstjes".

Ik ben de link naar mijn verlanglijstje kwijt. Wat moet ik doen?

Als je de link naar je verlanglijstje kwijt bent, kun je deze hier opnieuw laten versturen.

Kan ik de volgorde van de wensen op mijn verlanglijstje veranderen?

Ja, afhankelijk van het apparaat, heb je de volgende opties:

 • Beweeg de cursor op de pc of notebook naar de plaats die je wilt veranderen. Klik dan op het turquoise kruisje rechtsboven en sleep het geschenkitem naar de gewenste positie.
 • Druk op je mobiele telefoon of tablet op het turquoise kruisje rechtsboven de wens die je wilt verplaatsen. Zodra de achtergrond lichtblauw wordt, kun je het geschenkartikel naar de gewenste plaats slepen.
Kan ik op de verlanglijst geplaatste wensen wijzigen of verwijderen?

Ja, je kunt dit doen via het uitklapmenu dat is geïntegreerd in de betreffende wens. Hier kun je onder andere een wens bewerken, dupliceren en verwijderen.

Kan ik wensen verplaatsen tussen verschillende verlanglijstjes?

Ja, je kunt wensen kopiëren of verplaatsen van de ene verlanglijst naar de andere als ze met hetzelfde e-mailadreszijn gemaakt. Klik hiervoor op het uitklapmenu dat is geïntegreerd in de betreffende wens.

Je kunt deze functie alleen gebruiken als je jouw e-mailadres hebt bevestigd in het "Verlanglijstje Overzicht".

Voor welke gelegenheden kan ik een verlanglijstje maken?

Je kunt verlanglijstjes maken voor elke gelegenheid (bijv. kinderverjaardagen, huwelijksfeesten, babyborrels). Als jouw gewenste gelegenheid niet in de selectie is opgenomen, kun je een verlanglijstje voor een andere gebeurtenis maken met "Overig".

Hoe kan ik mijn verlanglijstje delen?

Je kunt je verlanglijstje met één klik delen via e-mail, messenger (WhatsApp, Telegram) en sociale media (Facebook). Je kunt de URL kopiëren en bijvoorbeeld als sms versturen. Je kunt ook een QR-code downloaden voor je verlanglijstje. Deze kun je bijvoorbeeld afgedrukt op een uitnodiging versturen.

Je vindt de bijbehorende deelknoppen boven de banner van je verlanglijst.

Hoe kunnen vrienden en familieleden mijn verlanglijstje gebruiken?

Je vrienden en familie zullen de link naar je verlanglijstje ontvangen. Zij kunnen er doorheen bladeren zonder zich te registreren. Als zij er iets op vinden dat zij je cadeau willen doen, kunnen zij het betreffende artikel als gekocht markeren.

Kan ik nagaan welke cadeaus door familie en vrienden als gekocht zijn gemarkeerd?

Ja, met de knop "Weergave gemarkeerde wensen" in je verlanglijstje, kun je zien welke wensen al door vrienden en familie als gekocht zijn gemarkeerd.

Hoe wordt Wishbob gefinancierd?

Wishbob wordt gefinancierd via affiliate links. Als via een dergelijke link een aankoop wordt gedaan, ontvangt Wishbob een commissie. Dit leidt uiteraard niet tot extra kosten voor onze gebruikers en stelt ons in staat de service gratis te blijven aanbieden.